Advies aan Huis

Om er zeker van te zijn dat uw aangeschafte zonnepanelen de beloofde hoeveelheid stroom zullen opwekken is het van belang vooraf na te gaan of uw dak hiervoor geschikt is. De belangrijkste factoren zijn hierbij de oriëntatie ten opzichte van de zon, de hellingshoek en de schaduw op uw dak. Guido de Vries komt vrijblijvend bij u aan huis om de situatie te bekijken en uw vragen te beantwoorden. Op basis van uw specifieke situatie kan dan een opbrengstcalculatie en kostenindicatie worden gemaakt.

Voor een gratis en vrijblijvend advies in midden Nederland verwijs ik u graag naar onze contactpagina.

Algemene aandachtspunten

Het spreekt voor zich dat schaduw zeer onwenselijk is, daarnaast is de optimale oriëntatie van uw dak pal zuid, maar ook zuid-oost en zuid-west zijn in Nederland rendabel. Een dak op het oosten of westen is niet geschikt, u verliest dan vrijwel de helft van de opbrengst. Een dak gericht op het noorden valt ook af. De gewenste hellingshoek is gemiddeld genomen in Nederland 260. Een schuin dak is daarom zeer geschikt voor zonnepanelen. Een plat dak is echter ook zeer geschikt, de zonnepanelen kunnen dan pal op het zuiden worden gericht en door middel van een frame op de juiste hellingshoek worden geplaatst.

Montage aan Huis

Voor de echte doorgewinterde doe-het-zelver is de montage van zonnepanelen niet al te moeilijk mits het dak veilig en goed bereikbaar is en er geen uitbreiding in de groepenkast nodig is. In dit geval bespaar je al snel 1000 tot 1500 euro op de montagekosten waardoor de terugverdientijd nog eens met ruim twee jaar daalt!

Bent u echter geen klusser dan kunt u bij Zon aan Huis terecht voor professionele montage van uw zonnepanelen. Samen met gecertificeerde electriciëns worden de zonnepanelen vakkundig gemonteerd en elektrisch aangesloten. Vanaf vier zonnepanelen dient gebruik te worden gemaakt van een aparte groep in de groepenkast. Dit dient ter voorkoming van te grote hoeveelheden stroom binnen een groep waardoor brandgevaar kan ontstaan en is wettelijk verplicht.

 

VOS Technische Dienstverlening

Zon aan Huis

Seringstraat 23
3732 DA De Bilt
06-telefoon

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Offerte aanvragen?

Gebruik het contactformulier

of stuur een email naar:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Referentieprojecten Zon aan Huis